Да решим проблема с високото кръвно налягане без лекарства


Петя Ралчева

Високото кръвно налягане (хипертония) е един от най-често срещаните проблеми на съвременното общество. От него страда почти всеки втори човек, а доста често, човек може да живее с него, без да има никакви симптоми. Високото кръвно налягане често е в основата на сериозни здравословни проблеми, включително инфаркт и инсулт.

Ясно е, че редовните профилактични прегледи, които включват измерване на артериалното налягане са много проста, но сигурна превенция за здравето и помагат да се вземат своевременни мерки. Кои обаче са симптоми, на които е добре да обърнете внимание:

силно главоболие
кървене от носа
умора или замайване
проблеми със зрението
болка в гърдите
затруднено дишане
неравномерен сърдечен ритъм
кръв в урината
шум в ушите

Много хора разбират, че имат повишено кръвно само от главоболие. При високо кръвно то е най-често в областта на тила.

Кога говорим за високо кръвно налягане?

Когато средните стойности на няколко измервания на кръвното налягане в лекарски кабинет са над 140/90 (135/85 в домашни условия), говорим за хипертония.

Горното число (систолично налягане) измерва налягането в артериите, когато сърцето ви бие.

Долното число (диастолично налягане) измерва налягането в артериите между ударите.

Факт е, че има хора, които живеят с високо кръвно налягане в продължение на години, без това да засяга по един или друг начин ежедневието им, те просто привикват към него, а връщане към нормалните им стойности – 120/80 идва със замайване, слабост, световъртеж.

Когато човек бъде диагностициран в високо кръвно налягане, в почти 100% от случаите решението е прием на лекарства. Често те се явяват като „спасителен пояс“ за цял живот, а спирането им е в много редки случи, постепенно и само под лекарско наблюдение.

Нова ера в лечението на високото кръвно налягане

Всеки ден ставаме свидетели на нови и нови технологични открития, медицински постижения и нови методи на лечение. Но дали няма и решение за високото кръвно?

Има решение и то се казва DENAS-Cardio!

Това е устройство, което предлага на потребителя терапевтичен неинвазивен (не нарушава кожата) ефект на лечение на биологично активни зони с динамична електро-невростимулация.

DENAS-Cardio има две автоматизирани програми за лечение – Програма 1 – за китката и Програма 2 – за крака.

И двете програми работят със слаб импулсен ток, като тази на китката (програма 1) – има седативно, анти-стрес ефект, помага за нормализиране на кръвното налягане. Програма номер 2 коригира кръвното налягане чрез нормализиране на бъбречния кръвен поток.

Едната програма в идеалния случай допълва другата, така че за да има по-голям ефект в една сесия, се препоръчва първо да се извърши лечение в програма № 1, след това в програма № 2.

Програмите DENAS-Cardio могат да се използват не само заедно, но и поотделно (!).

Апаратчето е много лесно за използване: просто натиснете бутон и програмата автоматично ще се адаптира към вашето тяло и ще избере най-подходящия режим на лечение. Благодарение на постепенното намаляване на артериалното налягане, лечението е удобно за пациенти, страдащи от различни стадии на заболяването.

Всичко, което трябва да направите е да извършвате 1-2 сесии на ден в продължение на 10-14 дни, независимо от стойностите на кръвното налягане преди процедурата. В случай на стабилна артериална хипертония, повтаряйте лечението всеки месец.

Устройството е предназначено за хора на възраст на 14 и повече години с лабилна артериална хипертония и пациенти с постоянно повишено кръвно налягане, които имат чести симптоми или приемат медикаменти.

Благодарение на електрическа стимулация DENAS-Cardio нормализира тонуса на съдовата стена, разширява капилярите и като цяло подобрява притока на кръв в системата на микроциркулацията.

За най-добри резултати уредът се комбинира с основна медикаментозна терапия. След като използва DENAS-Cardio, потребителят сам ще усети, че може да приема по-малко лекарства, а цялостното му здраве ще се подобри. Всичко това, е препоръчително да стане под лекарско наблюдение. Редовната употреба на DENAS-Cardio може да предотврати хипертонични кризи, животозастрашаващи усложнения и ще удължи живота на потребителя. Устройството е много лесно за използване, има информативен дисплей с големи икони, така че пациентите с лошо зрение могат лесно да виждат, широк и мек маншет за фиксиране върху китки или крака, калъф за съхранение и носене.